De Ouderwetse Bakkerij is sinds 1839 al een begrip in Harderwijk. Wij maken al onze producten, in tegenstelling tot de moderne bakkerijen, nog op ambachtelijke wijze. Dit betekent dat wij sommige van onze broden en kadetten nog op de vloer van de oven bakken.

Wij zijn er dan ook trots op dat we meerdere malen kampioen van Nederland zijn geweest. Dit proberen we iedere dag weer na te streven in ons werk, en in de persoonlijke benadering van onze klanten.

In ons werk staan de vier T’s centraal; Tijd, Toewijding, Temperatuurtuur, Toevoeging. Dit betekent dat het deeg tijdens het bereidingsproces, afhankelijk is van omgevingsfactoren zoals kou, warmte en vochtigheid. Het deeg heeft dus alle aandacht nodig van onze bakkers, brood leeft het is nooit een standaard product!

Als de temperatuur van het deeg bijv. 5 graden te warm of te koud is dan de gewenst, heeft dit zeer veel invloed op het eindproduct. Als toevoeging gebruiken wij de allerbeste grondstoffen zoals bijv. Amerikaanse bloem, roomboter, Griekse krenten/rozijnen, zuiver amandelspijs.